dijous, 4 de març del 2010

Gran desembarcament internacional en l’estrena del Superprestigio Massi-Open d’Espanya de BTT

Per vuitè any consecutiu Banyoles forma part del calendari del Superprestigio Massi-Open d`Espanya i en l’edició del 2010 es presenta també com a cita inaugural del certamen. La prova ha anat reafirmant als darrers anys el seu caràcter internacional i el proper 14 de març reunirà a una destacada representació del BTT català, espanyol i del sud d'Europa. Diversos corredors i equips de fora de les nostres fronteres han confirmat ja la seva presència a una cursa que té asegurada una espectacular nòmina de participants, amb representants de França, Bèlgica, Andorra, Suïssa, Finlàndia, Holanda o Suècia.

La capital de la comarca del Pla de l’Estany suposa un autèntic paradís per als amants de la bicicleta i la BTT, amb un circuit de primer nivell i una zona amb més de 250 quilòmetres perfectament senyalitzats.

La cursa de Banyoles esdevé la primera de les sis proves del calendari del Superprestigi Massi-Open d`Espanya, un certamen que al 2010 visitarà Catalunya, Astúries, Cantàbria, Andalusia i el País Basc. Com ve sent habitual als darrers anys, la cursa també puntuarà per a la classe UCI C1 i estrenarà el Gran Premi Massi-Copa Catalana Internacional, que al 2010 constarà de set proves.


La cursa oferirà de ben segur una gran batalla entre el francès Julien Absalon (Orbea), excampió olímpic i campió del món de BTT, i l’experimentat corredor de Puigcerdà José Antonio Hermida (Multivan Mérida), sotscampió d'Europa i campió d'Espanya de Cross Country. Hermida lluitarà per un triomf a Banyoles que se li va resistir en la pasa edició, quan va finalitzar segon per darrera del madrileny Ivan Àlvarez (Giant). El defensor del títol al Superprestigi Massi-Open d`Espanya és Sergio Mantecón, qui al 2009 va conquerir la corona de campió després d’imposar-se a quatre de les sis curses disputades.

Per altra banda, la balear Marga Fullana (Massi), triple campiona del món de Cross Country i guanyadora a la darrera edició de la cursa gironina, afronta una altra temporada molt exigent i Banyoles suposarà un gran banc de proves per evaluar el seu estat de forma en aquest inici de curs. Fullana va arrasar l’any passat al Superprestigi Massi-Open d`Espanya, amb un ple de triomfs a la seva categoria.

El Parc de la Draga es presenta una vegada més com l’exigent camp de batalla per als corredors. El recorregut, d’una mica més de 7 quilòmetres, compta amb una interessant varietat de trams i un alt component tècnic, que sotmetrà a un dur examen la resistència i habilitat dels participants.

Un altre dels al.licients destacats a Banyoles serà sense dubtes la presentació oficial dels equips participants, en un acte que servirà com a gran aperitiu previ a les dues mànigues de competició. La presentació , que s’iniciarà a los 9 del matí, donarà pas una hora més tard a la primera sèrie i des de les 12 del migdia es completarà el programa de competició amb la segona màniga de la prova. Al voltant de les 14:00 hores tindrà lloc la cerimònia de lliurament de trofeus.
ocisport.net