diumenge, 6 de juny del 2010

La Judith, 1a i la Laia, 2a triomfen als Campionats de Catalunya a Tavascan.

Avui diumenge s’ha celebrat a l’estació de Tavascan la cita inaugural del Campionat de Catalunya de BTT, amb una prova en la modalitat de Cross Country en la qual David Lozano en categoria masculina i Anna Villar a la classe femenina s’han imposat sense discussió a una cursa condicionada per la pluja i amb un recorregut complex, amb pujades duríssimes i trams molt tècnics dissenyats a la zona d’esquí nòrdic d’aquesta estació del Pallars Sobirà.

La Judith en la zona del riu

Una intensa cortina d’aigua ha donat la benvinguda a la jornada i posteriorment ha tornat a fer acte de presència en la segona meitat de la prova, un factor que ha deixat el terreny molt humit i que ha incrementat considerablement la duresa del recorregut.
La Laia negociant una de les parts mes humides del circuit.

El circuit presentava una corda de 4,4 quilòmetres, amb una ascensió inicial molt exigent que ràpidament ha dictat les primeres diferències. El traçat combinava sectors revirats i amb marcada presència de roca i pedra amb d’altres més àgils. Un dels punts culminants ha estat la pujada situada poc abans del segon quilòmetre, en la que els corredors assolien els 1.850 metres d’altitud.

A la classe Elit femenina Anna Villar (Syncros POwergym Oçaña Ayala) ha vençut sense discussió amb un millor registre de 1:22:49, superant en més de 12 minuts i mig a la segona classificada, Cristina Mascarreras (Conor Forallac), mentre Mariona Càtedra (CC Palautordera Const. Deu) ha completat les places d’honor. Per la seva banda, Mercè Petit i Núria Espinosa han finalitzat a la quarta i cinquena posició. Pel que fa les fèmines Sots-23, la millor ha estat Íngrid Carbonés, i entre les juniors i cadets el triomf ha recaigut en Miranda Agustí (Trek Lorca Taller del Tiempo) i Judith Fores (Conor Forallac) respectivament.

Pel que fa a la resta de categories, destacar els triomfs dels ciclistes d’Ambisist Adrià Noguera a la categoria Junior i Joan Carles Carrillo a Màster 30, amb Francisco Javier Salamero (OKI-Orbea) encapçalant la classe Veterans 40. Jordi Quintanas (Medina Llagostera) ha estat el millor de la categoria cadet, mentre Josep Palomino (Difoprint) s’ha emportat un ajustat pols amb el seu company d’equip Juan Sánchez a la categoria Veterans 50.
El recorregut fins i tot creuava un riu, tot i que les pluges dels darrers dies i hores havia fet créixer el cabdal i els ciclistes el travessaven a peu per evitar majors riscos.

Com deiem les socies del CC Serinyà, la Judith i la Laia Fores (Conor-Forallac), han acabat en primera i segona posició respectivament, proclaman-se la Judith campiona de Catalunya i la Laia sots-campiona de l'especialitat cross country.
MOLTES FELICITATS CAMPIONES!!!!!!!!!!
CC Serinyà.