dijous, 16 de juliol del 2009

AQUEST DISSABTE, ACTIVITAT DEL CLUB, SORTIDA AMB BICI DE CARRETERA: Atacarem el balcó de la Madeloc!!

Si algú es vol apuntar, aquest cap de setmana el CC Serinyà organitza una excursió per l'alt Empordà i la Catalunya nord. Pujarem el Coll de Banyuls i la Tour de Madeloc (1ª). Sembla que farà bon temps i s'ha d'aprofitar.

Qui vulgui venir que sigui a les 05:45 H. del matí d'aquest Dissabte a casa del president Joan Nicolas. Us preguem molta puntualitat. Per confirmar asistència contacteu amb mi.
jaume.fores@hotmail.com

El full de ruta serà el següent:
Vilajuiga-Llançà-Colera-Coll del Frare-Portbou-Frontera francesa-Col de Cervere-Cervere-Banyuls-Colliure-Tour de Madeloc-Banyuls-Coll Banyuls-Espolla-Vilajuiga
Recorregut dur que ens portarà a pujar un port molt espectacular en tots els sentits: La Tour de Madeloc.

Aquesta és la seva temible carta de presentació:
Alçada:652 m.
Desnivell:629 m.
Longitud:9,2 Km.
%pendent max:24%
%pendent mitja:6.8%
Sortirem des de Vilajuiga i començarem rodant direcció Llançà per terreny força pla. A partir d’aquí el terreny es complica una mica i anirem fent trencacames que ens portarà entre d’altres “repetxos” pel Coll del Frare fins Cervere. Des d’aquest punt es suavitza una mica però encara en terreny trencacames fins arribar a Colliure on ens desviarem d’una carretera que en èpoques de platja té molta circulació. Compte a l’alçada de Port Vendres on haurem d’entrar al poble per evitar entrar a l’autovia.


La pujada del Tour de Madeloc comença suau, amb algun tramet duret, fins que queden 4,5 Km. on s’endureix mantenint un sostingut per l’ordre del 8% i convertint-se en rampes infernals del 24% l’últim kilòmetre i mig. Un cop dalt val la pena observar el paisatge i fer la foto de rigor amb tots els valents que hagin pujat fins a dalt del coll. Baixem fins Banyuls, al lloro amb la baixada que es molt perillosa, on tornarem a Catalunya per una carretera secundària que passa pel Coll de Banyuls, coll curiós que comença molt pla però que té un final molt dur. Un cop coronat, el terreny que ens queda és suau. Passarem un curt tram sense asfaltar que ens portarà a una carretera molt ben asfaltada, tranquil·la i favorable que ens portarà a Espolla i des d’aquí fàcilment passant per Sant Climent Sescebes i Cabanes podrem tornar cap on hem deixat el cotxe pel matí.
Sigues valent i vine al balcó de la Madeloc amb el Club!!!
CC Serinyà