dissabte, 4 de juliol del 2009

Tots els detalls del pas del Tour de França per Catalunya

HORARIS DEL PAS DEL TOUR 2009 PER GIRONA:DIJOUS 9 JULIOL.
ETAPA EN LINEA GIRONA-BARCELONA DE 184Km.
09:45h. OBERTURA DEL VILLAGE.
10:45h. CERIMONIA DE PROTOCOL.
12:45h. TANCAMENT DEL VILLAGE I SORTIDA.
17:14h. HORA APROXIMADA D'ARRIBADA A BARCELONA.
Mesos després de la seva presentació i múltiples combinacions sobre els circuits a seguir, el Tour de França arriba a Catalunya els propers dijous i divendres. Amb un parell de jornades inserides a la sempre nerviosa primera setmana, la principal cita ciclista de l´ any farà un ampli recorregut per carreters catalanes de més de 360 quilòmetres entre les dues etapes.
El dijous 9 de juliol es disputarà la
sisena etapa entre Girona i Barcelona amb 181,5 quilòmetres. La cursa sortirà del Parc de Devesa gironí rumb la costa per travessar Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i Calella per encarar l´ interior passant pels alts de Sant Vincenç de Montalt i Collsacreu. Per Granollers i Cardedeu s´ enfila el tram final entrant a Barcelona desprès de superar la Conreria. La meta s´ instal·larà enfront de l´ Estadi Olímpic a les 17 hores segons el millor dels horaris previstos. Aquest és un itinerari molt conegut per un dels catalans que seran al Tour, Eduardo Gonzalo (Agritubel). L´ altre és Joan Antoni Flecha (Rabobank).
Al dia següent des de Barcelona sortirà la
setena etapa, la primera clau de la competició, amb el final, 224 quilòmetres després, al sector Arcalís de Vallnord a Andorra. Des de Barcelona es surt direcció Manresa i Cardona abans de superar un tres ports, el de Solsona, Serra- Seca i Port del Compte abans d´ entrar a l´ Alt Urgell i la seva capital, La Seu, com porta al país dels Pirineus direcció Arcalís.
Font:ciclisme.cat