dissabte, 4 de setembre del 2010

Hermida amb la Merida O-Nine, per fi, Campió del mon ELIT!!!!!!


En una emocionant final elit, José Antonio Hermida s'ha proclamat campió del món de BTT en els Mundials de Mont-Sainte Anne, avantatjant en 29 segons al txec Jaroslav Kulhavy i en 1:10 al sud-africà Burry Stander.

Excel·lents també Carlos Coloma, sisè, i Iván Alvarez, dècim. Havia estat campió del món junior a Cairns 1996, sub-23 a Sierra Nevada 2000, i tres vegades "arco iris" en el team relay 1999, 2000 i 2005.

Fins i tot tres vegades campió d'Europa (2002, 2004 i 2007) i subcampió olímpic a Atenes, però el títol absolut se li resistia: el més a prop que s'havia quedat va ser un bronze a Livigno 2005. Ara, amb 32 anys recentment complerts, el de Puigcerdà és ja campió del món absolut, el títol que adorna el palmarès del millor biker espanyol de tots els temps.

La carrera ha resultat espectacular, ja que després de les dues primeres voltes de tempteig en les quals Kulhavy ha portat la davantera, ha estat en la tercera quan han quedat per davant txec, sud-africà i espanyol, mentre que Nino Shurter i Julien Absalon, els dominadors de les últimes edicions, començaven a perdre corda.

En completar-se el quart gir Hermida ja havia pres el cap de cursa, amb una lleu diferència sobre els seus dos rivals, encara que Kulhavy resistiria fins a la penúltima a escassos segons del català, que en una grandíssima última volta s'anava a la conquesta del seu primer titol de campió del mon.

Per darrere, dos espanyols es ficarien en el "top ten". D'una banda un Carlos Coloma que es s'ha mantingut entre el sisè i el setè lloc, per acabar en la millor posició, a 2:43 del guanyador; per altre banda, Iván Alvarez, la lluita del qual ha estat entre la posició novena i la décima, a la qual finalment ha caigut en l'última volta, cedint 4:30.

Els altres tres espanyols no han estat tan afortunats en el circuit canadenc: Iñaki Lejarreta ha entrat en la 31 (a 10:51); Sergio Mantecón, 38 (a 12:55), i Rubén Ruzafa, 46 (a 15:13).


CC Serinyà.