diumenge, 14 de març del 2010

Julien Absalon i Anna Villar dominen amb autoritat al Superprestigi Massi de Banyoles.

Julien Absalon i Anna Villar es van endur el triomf a la prova inaugural del Superprestigi Massi-Open d`Espanya de BTT celebrada aquest diumenge al Parc de la Draga de Banyoles. L’estrena del certamen va comptar amb una extraordinària participació, amb prop de 450 corredors. La prova va oferir una gran jornada de ciclisme en un entorn espectacular i amb una meteorologia molt favorable, amb sol i cels clars i temperatures per damunt dels 10 graus, unes condicions molt notables tenint en compte la setmana de neu i fred que ha castigat bona part de Catalunya. El bon temps, sumat a l’excel.lent cartell de la prova va motivar a molts aficionats a desplaçar-se fins a la capital del Pla de l’Estany.

A les 12 del migdia es va donar la sortida a la categoria reina de la prova, l’Elit masculina, amb les grans estrelles estatals i internacionals, a més de les classes Sots23 i Sots21. Els participants d’aquesta segona màniga havien de completar cinc voltes sobre el circuit, un primer gir a un bucle de 6 quilòmetres i quatre voltes més a un traçat ampliat fins els 7,2 quilòmetres.

El francés Julien Absalon (Orbea) no va donar cap marge a la sorpresa i es va assegurar un incontestable triomf a Banyoles. El doble campió olímpic va prendre aviat el timó del grup i va marcar un ritme implacable que el va permetre destacar-se de la majoria dels seus rivals. Al primer terç de la cursa només el seu company de files, el basc Iñaki Lejarreta, va seguir la roda d’Absalon, però va cedir un terreny insalvable després del canvi de rodes a l’assistència.

El tercer lloc el va defensar en solitari un altre dels ciclistes de l’equip Orbea, Ruben Ruzafa, i més enrere el biker de Puigcerdà Josep Antoni Hermida (Multivan Merida), que marxava en un grup de tres corredors. Finalment Hermida, segon al rànquing UCI, obtindria la cinquena posició per darrera de Carlos Coloma (MSC Bikes). Absalon creuava la línea d’arribada amb un millor crono d’1:33:52. El francés reconeixia que “l’organització ha fet un gran treball redissenyant un circuit molt exigent i divertit. La neu i el gel ens ha impedit entrenar al circuit durant bona part de la setmana i això ha complicat les coses, però estic molt satisfet per la victòria i pel podi amb tres ciclistes Orbea. La prova de Banyoles ens ajuda a preparar-nos de cara a les cites de l’Europeu i del Mundial”

El basc Lejarreta, segon a 41 segons d’Absalon, assegurava: “a la primera volta he tirat al màxim i hem trencat ràpidament la cursa. M’he mantingut molt a prop d’Absalon però després en el canvi de rodes he perdut temps ii la diferencia s’ha mantingut fins el final. La setmana passada a la Copa d’Itàlia ja vam aconseguir bons resultats i aquí a Banyoles hem estat tres ciclites de l’equip al podi, no es pot demanar més”. Ruzafa completava el podi final de la classe Elit masculina a 2:16 del vencedor. Josep Antoni Hermida declarava a la fi de la prova que “m’he caigut al principi i he perdut contacte amb el grup de davant. Després he intentat mantenir el meu ritme, ja que he tingut alguns problemes al genoll y no estic encara al 100% en aquest inici de temporada. Hi havia algunes zones amb molt fang però en general el circuit tenia un gran aspecte tenint en compte com ha anat la setmana”.

La gran favorita a la categoria femenina, Marga Fullana, s’acomiadava prematurament de la competició per un problema mecànic als primers compassos de la prova. La balear abandonava la primera volta després de trencar un peça del canvi de la bicicleta, deixant via lliure a Anna Villar, la líder de l’Open d`Espanya de Marató BTT Powerbar by Northwave. La barcelonina de l’equip Syncros Powergym Ocaña va completar una brillant actuació rodant en solitari durant gairebé tota la cursa per aturar el cronòmetre amb un temps d’1:37:14 després de completar quatre voltes al circuit. Villar encapçalava la cursa amb gairebé dos minuts d’avantatge sobre Githa Michiels (Team Saeco) i més de quatre en relació amb Rocio Gamonal (Caixanova BH Tosacaf), que tancaria les places d’honor. “Està sortint tot perfecte en aquest inici de temporada, m’he sentit molt còmode durant tota la cursa i sense Marga Fullana he tingut moltes més opcions. Espero seguir així en les properes curses”, va comentar Anna Villar.

A la categoria Sots-23 la victòria ha estat per l’holandès Jelmer Jubbega (Rabobank Giant Offroad Team), mentre que a Sots-21 la primera plaça se l’ha apuntada el belga Ruben Scheire (Team Saeco). Després d’aquest espectacular inici de temporada amb la prova de Banyoles, organitzada pel Club Ciclista Banyoles, el Superprestigi Massi-Open d`Espanya de BTT, certamen promogut per Ocisport, tornarà a l’acció en dues setmanes a Huelva amb la segona prova del calendari.