dissabte, 7 de febrer del 2009

Rumors i xafarderies pel 2009

Que seria d'un inici de temporada sense les "xafarderias" i els "marujeos" sobre fitxatges, equips i altres històries. Anem a comentar els rumors i moviments mes importants que s'estan produint en el nostre mountain bike.
En primer lloc començaré per l'equip de la meva devoció (ja us explicaré perquè), el Cemelorca-Segurs10, equip que com a principal novetat per a 2009 és que canvia de nom, pasan-se a dir Cemelorca-Trek-Lorca Taller del Tiempo.

Aquest equip abandona les muntures SCOTT i es converteix en equip TREK oficial Espanya. Pel que he pogut saber, les muntures que faran servir aquest any són la TREK 8500 com bicicleta tot terreny per a entrenaments, la TREK Elite 9.8 com bicicleta tot terreny de competició i la TREK Madonne 5.5 com bicicleta de carretera. A mes, tindran tot el suport d'un empresa com TREK i això sempre és garantia d'èxit.
El projecte d'aquest equip Cemelorca-Trek-Lorca Taller del Tiempo s'ha vist millorat amb el que, per a mi, és el mes important que han pogut fer: crear un equip de cadets i juniors per la disputa del Open d'Espanya. L'oportunitat que tenen aquests nois d'aprendre amb grans professionals d'aquest esport és un exemple clarament a seguir per la resta d'equips. Però no queda tant sols aqui l'aposta d'aquest equip per la pedrera ja que també crearan una escola de ciclisme que durà el mateix nom que l'equip. Per a mi era impensable que un equip dels cridats forts pogués tenir aquest tipus d'iniciatives per i amb la pedrera. Em trec el barret......
A nivell de fitxatges, l'equipo Cemelorca ha tingut les baixes de Sergio Polit i de Yago Sardina. Realment no se que haurà passat amb Sergio Polit, però era un corredor que prometia molt i tenia qualitats per a aquest esport. Però be, les coses són com són i com substitut per a Sergio, l'equipo Cemelorca ha incorporat a un valor segur, David Lozano, que ha començat com sempre, proclaman-se campió d'Espanya de Ciclocròs. Per mi, en David, és una ferma promesa que ara sota les ordres de l'equip murcià i per poc que tingui una mica de sort, donarà un salt qualitatiu important i donarà molts triomfs a l'equip. També han incorporat a la sub23 balear, Margarita Garcia, que va correr a Massi fa dues temporades i que ara torna a un altre equip gran. Amb aquest fitxatge, l'equip Cemelorca completa una plantilla realment equilibrada alhora que potent i gairebé segur que estaran lluitant per gairebé tots els podis en totes les categories. Aquest equip realment em fascina: plantilla àmplia que abasta totes les categories, aposta per la pedrera, han creat unes escoles de ciclisme, TREK els dóna suport incondicionalment, tenen un "ambientas" a les carreres que ja ho volguessin el 98% dels equips de primera linea.....algú dóna més? enteneu perquè és l'equip de la meva devoció?
Un altre dels anuncis forts d'aquesta temporada és sens dubte, el pas de Jean Christophe Peraud al MASSI. Peraud s'ha fartat d'estar a l'ombra del "boss" Absalon i es passa a l'estructura catalana. Massi, amb aquest fitxatge forma un bloc potentísim, ni més ni menys que la campiona del món i el subcampió olímpic, que faran de l'equip un dels més importants de la copa del món.
Un altre equip que es reforça és el MSC Bikes, amb l'incorporació de Carlos Coloma i de Martí Gispert. L'equip catala serà sens dubte un dels protagonistes en aquest 2009. Cal confirmar la baixa de Merce Tussell, que deixa Massi i s'en va a l'Ambisist, equip que pretenia des de fa temps una fémina amb nivell per a poder optar (ja ho fa) al triomf per equips en la Copa Catalana.
L'Ambisist passa a muntar bicicletes Massi i possiblement passara a ser el segon equip del fabricant català.
Ambisist perd a Ismael Ventura que es passa al Bicicletes Esteve i a Javier Salamero que es passa al nou OKI-Orbea, capitanejat per en Felipe Portilla. Bicicletes Esteve segueix pujant de nivell any rera any i aquesta temporada comptara amb Ventura i Freixer que els faran molt competitius.
D'altra banda neix l'equip OKI-Orbea, amb Salamero, Carlos Portilla, Borja Murillo i el campió d'Espanya sub23, Joan Marc Perarnau. En el TAU pel que sembla, nomes seguira l'Umbert Almenara i Francesc Zurita. Encara que seguiran en la copa del món, almenys l'Umbert.
Un altre corredor que semblava que abandonava era en Marc Trayter, però finalment sembla que munta una estructura pròpia, amb el suport de Vic Sports i Commençal.
L'equip que creix és el Conor-Camping la Siesta, equip que es reforça amb el navarrès Patxi Cia que passarà a formar part d'una formació UCI. Aquest equip quedara format per la Cristina Mascarreras i el citat Patxi Cia. S'ha de fer esment el canvi de categoria de Josep Betalu, que passa de Màster-30 a la categoria elit, amb l'intenció d'estar entre els 5 millors d'Espanya. S'ha marcat un objectiu realment complicat. Estar entre els 5 millors elit s'ha posat molt car.

Fins a aqui arriben els "rumors" i "xafarderies" que m'hen he assabentat per aquest 2009.

Jaume F.