El pop, per les seves característiques és un molt bon aliment quan volem fer una alimentació baixa en calories. Per això habitualment s’associa amb aliments amb més energia. D’aquesta manera tenim el pop a la gallega (amb patata) o bé la recepta que veurem avui, el pop picant de La Gomera, el qual va associat a una salsa feta amb vi blanc i verdures, més la patata per acompanyar.
Pop picant de La Gomera
(font: llibre Hecansa, La Gomera)
Ingredients:
1 pop mitjà (1,5 kg)
1,5 pebrots vermells
1,5 cebes y 2 tomates
9 dents d’all
Pebre vermell picant (1cullerada de postres)
Julibert (poc)
Oli i sal
Vi blanc (3 copes)
1 pebrot canari anomenat “de la puta madre” (sidereta per nosaltres)
(font: llibre Hecansa, La Gomera)
Ingredients:
1 pop mitjà (1,5 kg)
1,5 pebrots vermells
1,5 cebes y 2 tomates
9 dents d’all
Pebre vermell picant (1cullerada de postres)
Julibert (poc)
Oli i sal
Vi blanc (3 copes)
1 pebrot canari anomenat “de la puta madre” (sidereta per nosaltres)
Elaboració:
1. El pop ha de ser congelat, així les fibres es trenquen i tindrem una carn menys dura (2 dies de congelació)
2. Una vegada descongelat fem el què en cuina s’anomena “espantar el pop”, o sigui, agafat pel cap el submergim amb aigua bullent 4 vegades, deixant-lo dins uns 3 segons, acte seguit ja el podem deixar coure
3. el temps de cocció és de 40 minuts, quan acabi la cocció el deixem 15 minutos en la seva aigua i tapat
4. el treiem, el trossegem i el reservem en un plat
5. es piquen: cebes, alls, pebrots i tomates; els fregim
6. quan estigui gairebé feta la salsa hi afegim el julibert, el pebre vermell picant, la sidereta i una mica de vinagre
7. llavors incorporem el pop, li donem unes quantes voltes en la salsa i el cobrim de vi
8. es deixa guisar entre 5 i 7 minuts a foc lent
9. s’acompanya amb patates bullides amb pela partides per la meitat i mullades amb la mateixa salsa que acompanya el pop
Nombre de racions: 4 o 5
Temps de cuinat: 1:10 hores
Preu de la recepta: 16,15 euros
1. El pop ha de ser congelat, així les fibres es trenquen i tindrem una carn menys dura (2 dies de congelació)
2. Una vegada descongelat fem el què en cuina s’anomena “espantar el pop”, o sigui, agafat pel cap el submergim amb aigua bullent 4 vegades, deixant-lo dins uns 3 segons, acte seguit ja el podem deixar coure
3. el temps de cocció és de 40 minuts, quan acabi la cocció el deixem 15 minutos en la seva aigua i tapat
4. el treiem, el trossegem i el reservem en un plat
5. es piquen: cebes, alls, pebrots i tomates; els fregim
6. quan estigui gairebé feta la salsa hi afegim el julibert, el pebre vermell picant, la sidereta i una mica de vinagre
7. llavors incorporem el pop, li donem unes quantes voltes en la salsa i el cobrim de vi
8. es deixa guisar entre 5 i 7 minuts a foc lent
9. s’acompanya amb patates bullides amb pela partides per la meitat i mullades amb la mateixa salsa que acompanya el pop
Nombre de racions: 4 o 5
Temps de cuinat: 1:10 hores
Preu de la recepta: 16,15 euros
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada