dijous, 6 d’agost del 2009

Activitat del Club per aquest Dissabte. Excursió bici de carretera: St. Esteve d'en Bas - Collfred - Vidrà - Bellmunt - Bracons - St. Esteve d'en Bas

Desnivell positiu acumulat: 2585 metres
Desnivell negatiu acumulat: 2449 metres
Alçada màxima: 1326 metres (Collada de Collfred)
Distància: 103 Km's
Nivell dificultat: alta
IBP: 183

La sortida d'aquest proper dissabte promet. És una sortida de carretera dura malgrat l'escàs quilometratge. La vam fer amb en Joan Nicolàs i en Jordi Guinó deu fer uns 4 anys, més o menys, quan vam començar a donar-li a això dels pedals i us puc assegurar que és una d'aquelles sortides que més ens ha marcat i de la que penso que tenim molts records. Es per això que dissabte ens podem treure, o no, les bones o males estrugances que ens va donar, a mí personalment aquesta ruta. A més aquest any hi posarem la sidereta d'acabar-la coronant el Coll de Bracons.

No cal dir que aquesta ruta és oberta a tothom, sigui soci o no. Per qui es vulgui apuntar que truqui al 699690134 o enviar mail a jaume.fores@hotmail.com on els hi confirmarem llox i hora de sortida. Tingueu en compte que anirem amb cotxe fins a St. Esteve d'en Bas, on sortirem i arribarem al mateix poble.

Us passo a explicar el que més o menys ens trobarem aquest dissabte. Porteu dos bidons ja que aquesta vegada no tindrem vehicle de suport.

Podríem dir que és una sortida de BTT en bici de carretera, per asfalt, ja que els ports que pujarem són pistes forestals que les han asfaltat o emporlanat, i com a conseqüència tenim uns desnivells propis de la BTT. Superarem 3 parets com són el Coll de Collfred, Bellmunt i la collada de Bracons. Sortirem des de Sant Esteve d'en Bas i quan passem el camp de futbol iniciem la pujada a Collfred. És un port duríssim, sobretot en el seu inici ja que durant els 5 primers quilòmetres les rampes no baixen del 15% amb màximes del 22 - 23%. Passat aquest punt quilomètric, la cosa canvia, sent els pendents més assequibles, així com el paisatge, deixant enrrera el bosc i obrint-se davant nostre enormes prats on les vaques campen a plaer.

Quan coronem el COLL DE COLLFRED començarem un vertiginós descens que ens durà fins a VIDRÀ, on l'asfalt està en millor estat i la carretera és més ampla. Seguirem baixant fins a Sant Quirze de Besora, on agafem la N 152 uns pocs quilòmetres, fins a l'encreuament de Torelló. Seguirem per aquesta via secundària, seguint les indicacions d'Olot, fins a Sant Pere de Torelló, on agafarem la carretera que ens portarà al SANTUARI DE BELLMUNT, la nostra pròxima destinació. La ascensió fins al Santuari és dura (realment és un pista forestal recentment reasfaltada) amb desnivells constants del 10% amb algun repetxó del 15-17%, però quan arribem a l'aparcament veurem que el nostre calvari encara no s'ha acabat, ja que ens esperen les rampes més dures de tota la pujada (uns 400 metres al 24% emporlanat, en bon estat al principi i molt trencat al final).

Les vistes des del Santuari són precioses, descendim pel mateix lloc de la nostra ascensió fins a Sant Pere de Torelló, on agafem la carretera que va fins a Olot. Al principi pedalem per una carretera sinuosa i estreta que voreja el riu i que a poc a poc va ascendint (amb desnivells molt petits i fins i tot algun que altre descens) fins a arribar a la Vola, on una paret es troba davant nostre, el temible COLL de BRACONS, encara que des d'aquest vessant és menys dur que des del vessant de la Garrotxa, tanmateix hem de superar rampes superiors al 14%. Una vegada coronat, ja només ens queda el descens fins a Joanetes i des d'aquí a St. Esteve d'en Bas.


VENIU A PEDALAR, GAUDIR DE LA BICI I VEURE VAQUES AMB EL CC SERINYA!!
CC Serinya